Richtingaanwijzingen om bij het hotel te geraken

AUTO

Met de auto vanuit Kerkira : neem je de hoofdweg naar Lefkimmi. Na ongeveer 15 km voorbij de stad “Benitses” bereikt u “Moraitika”. In het begin van Moraitika zie je aan de linker- en rechterzijde het MIRAMAR 5 – 7 * hotel, direct na het passeren van Miramar bereik je een kruispunt met op de rechterkant ILIOS (Moraitis) Supermarkt en een busstation dat ook ILIOS wordt genoemd. Hier sla je rechts af voor de supermarkt, deze weg leidt tot aan het oude dorpje van Moraitika, na 30 m aan de rechterkant bereikt u ons ARAGORN PARADISE GARDEN Hotel.

De rit vanaf de luchthaven of de haven naar het hotel duurt ongeveer 25 – 30 minuten.

In je GPS toestel is het beste gewoon MORAITIKA in te geven en vervolgens volg je de richtingaanwijzingen die ik hiervoor heb vermeld.

TAXI

Je kan ook onze privé-taxiservice bestellen, de kost is 42 € (enkele reis). Hier is het belangrijk om ons een aantal dagen ervoor te mailen om ons de juiste vluchtgegevens te bezorgen (vluchtnummer, vluchtbedrijf en uur van aankomst). Het is de makkelijkste en veiligste manier om rechtstreeks naar ons mooi ARAGORN PARADISE GARDEN te komen.

BUS

Of je kunt ook de Groene Bus nemen, ze rijden over het hele eiland, behalve de Blauwe bussen rijden alleen in de hoofdstad Kerkira en in de omgeving van Kerkira. Dus, om met de bus naar onze studio’s te komen, neem eerst vanaf de luchthaven de blauwe bus naar het centrale busstation en vervolgens de groene bus richting Lefkimmi of Kavos en stap af bij de ILIOS bushalte in het begin van Moraitika nadat je het MIRAMAR hotel bent gepasseerd. Er is ook een directe verbinding met de Groene Bus vanaf Kerkira (Centraal Busstation) naar het dorp Messonghi, dat naast Moraitika ligt.

Er is gratis parkeergelegenheid aan ons ARAGORN PARADISE GARDEN Hotel.

Nieuw Moraitika vs Oud Moraitika

Tegen de met olijfgaarden bedekte heuvels aan de oostkust van Corfu ligt de badplaats Moraitika. Op slechts 15 kilometer van de hoofdstad Corfu (Kerkyra) en de luchthaven. Moraitika is een prettige badplaats met een mooi en makkelijk bereikbaar zandstrand. Gezellig druk in het hoofdseizoen, maar niet zodanig dat je ‘over de koppen kunt lopen’.

Twee delen

Moraitika bestaat in feite uit twee delen: het oorspronkelijke dorpje Ano Moraitika (oud Moraitika), tegen de heuvel aan gelegen, en het Néa Moraḯtika (nieuwe Moraitika): het vakantieoord langs de kustweg met daarbij tal van supermarktjes, bars, restaurants en tavernes. De kustplaats biedt zo voor elk wat wils. Er zijn clubs en bars open tot de vroege uurtjes, maar je vindt hier ook gezinnen, paren en jongeren die lekker rustig willen genieten.

Lang zandstrand

Moraitika heeft een lang zandstrand met palmbomen en Caribisch-looking stro parasols. Het is een “Blue Flag Beach” dat voldoet aan de strenge criteria van een schone kust en zee, stranddouches, toiletten en een verzorgde natuur. Strandstoelen zijn tegen een lage vergoeding te huur.

Authentiek

Het Aragorn Paradise Garden Hotel samen met de ARAGORN STUDIOS, ligt langs de hoofdweg bij het strand in het oorspronkelijke dorpje 30 m vanaf bushalte ILIOS. Buiten het rumoer en de drukte, maar met het strand en alle voorzieningen dichtbij op loopafstand. Op een steenworp afstand van het hotelcomplex vindt u verschillende traditionele tavernes, die Griekse specialiteiten serveren. Heel de zomer trekken zij klanten aan uit gans Corfu.

Omgeving

Corfu is een relatief klein eiland en alsook het groenste eiland genoemd van Griekenland. Dat maakt dat alle mooie plekken en bezienswaardigheden snel bereikbaar zijn. Er is heel veel te zien en te doen op Corfu. Denk aan Corfu stad met haar Venetiaanse architectuur, het mooie Achilleon Palace (voormalig paleis van Sissi), de mogelijkheid om boot uitstapjes te maken naar exclusieve stranden (Blue Lagoon). Of ga een dagje naar Aqualand (Europa ’s grootste waterpark), het Angelo Kastro (Engelen kasteel) in Paleokastritsa of het schelpenmuseum in Benitses.

Voor trips en dagreizen kan je steeds terecht aan onze Trip- en Tourdesk. We helpen u ook graag bij het huren van een auto, moto, scooter, quad en ook zelfs fietsen.