Geland op de luchthaven van Corfu en dan wat ... ?

Geland op de luchthaven van Corfu en dan wat ... ?

Scroll naar beneden om te kijken hoe je tot ons ARAGORN HOTEL kan komen

                            Zo kom je naar ons ARAGORN HOTEL

met de AUTO

Met de auto vanuit Kerkira : neem je de hoofdweg naar Lefkimmi. Na ongeveer 15 km voorbij de stad “Benitses” bereikt u “Moraitika”. In het begin van Moraitika zie je aan de linker- en rechterzijde het MIRAMAR 5 sterren hotel, direct na het passeren van MIRAMAR bereik je een kruispunt met op de rechterkant ILIOS (Moraitis) Supermarkt en een busstation dat ook ILIOS wordt genoemd. Hier, sla je rechts af voor de supermarkt, na 30 m aan de rechterkant bereikt u ons ARAGORN HOTEL.

De rit vanaf de luchthaven of de haven naar het hotel duurt ongeveer 25 á 30 minuten.

In je GPS toestel is het beste gewoon MORAITIKA in te geven en vervolgens volg je de richtingaanwijzingen die ik hiervoor heb vermeld.

met de TAXI

Je kan ook onze shuttle (taxi) bestellen, de kost is 40 € (enkele reis). Hier is het belangrijk om ons een aantal dagen ervoor te mailen (contact) om ons de juiste vluchtgegevens te bezorgen (vluchtnummer, vluchtbedrijf en uur van aankomst). Het is de makkelijkste en veiligste manier om naar ons ARAGORN HOTEL te komen.

met de BUS

Of je kunt ook de Groene Bus nemen, ze rijden over het hele eiland, behalve de Blauwe Bussen rijden alleen in de hoofdstad Kerkira (Corfu Town) en in de omgeving van Kerkira. Dus, om met de bus naar ons hotel te komen, neem eerst vanaf de luchthaven de blauwe bus naar het centrale busstation en vervolgens de groene bus richting Lefkimmi of Kavos en stap af bij de ILIOS bushalte in het begin van Moraitika nadat je het MIRAMAR hotel bent gepasseerd. Er is ook een directe verbinding met de Groene Bus vanaf Kerkira (Centraal Busstation) naar het dorp Messonghi, dat naast Moraitika ligt. Voor informatie druk op volgende link  info green buses

Er is gratis parkeergelegenheid aan ons ARAGORN HOTEL.

Nieuw Moraitika vs Oud Moraitika

Tegen de met olijfgaarden bedekte heuvels aan de oostkust van Corfu ligt de badplaats Moraitika. Op slechts 18 kilometer van de hoofdstad Corfu Town (Kerkira) en de luchthaven. Moraitika is een prettige badplaats met een mooi en makkelijk bereikbaar zandstrand. Gezellig druk in het hoofdseizoen, maar niet zodanig dat je ‘over de koppen kunt lopen’.

Twee delen

Moraitika bestaat in feite uit twee delen: het oorspronkelijke dorpje Ano Moraitika (oud Moraitika), tegen de heuvel aan gelegen, en het Néa Moraḯtika (nieuwe Moraitika): het vakantieoord langs de kustweg met daarbij tal van supermarktjes, bars, restaurants en tavernes. De kustplaats biedt zo voor elk wat wils. Er zijn clubs en bars open tot de vroege uurtjes, maar je vindt hier ook gezinnen, koppels en jongeren die lekker rustig willen genieten.

Lang zandstrand

Moraitika heeft een lang zandstrand met palmbomen en Caribisch-looking stro parasols. Het is een “Blue Flag Beach” dat voldoet aan de strenge criteria van een schone kust, -zee en een verzorgde natuur. Strandstoelen en parasols zijn tegen een lage prijs te huur, hangt ervan af waar je op het strand wenst te liggen (foto = Moraitika Beach)

Authentiek

Het ARAGORN HOTEL, ligt langs de hoofdweg bij het strand in het oorspronkelijke dorpje 30 m vanaf bushalte ILIOS. Buiten het rumoer en de drukte, maar met het strand en alle voorzieningen dichtbij op loopafstand. Vlakbij het hotel vindt u verschillende traditionele tavernes, die Griekse specialiteiten serveren, alsook in ons ARAGORN PARADISE restaurant serveren we Griekse specialiteiten (foto = GREEK PAELLA).

Omgeving

Corfu is een relatief klein eiland, ook het groenste eiland van Griekenland. Dat maakt dat alle mooie plekken en bezienswaardigheden snel bereikbaar zijn. Er is heel veel te zien en te doen op Corfu. Denk aan Corfu stad met haar Venetiaanse architectuur, het mooie Achillion Palace of beter gekend als het Paleis van Sissi (voor info druk op voorgaande blauwe link), de mogelijkheid om boot uitstapjes te maken naar exclusieve stranden (Blue Lagoon) en naar de eilanden Paxos en Anti Paxos. Of ga een dagje naar Aqualand  gekend als het Europa ’s grootste waterpark (voor de website druk op voorgaande blauwe link), het Angelo Kastro (Engelen kasteel) in Paleokastritsa of het schelpenmuseum in Benitses.

Voor trips en dagreizen kan je steeds terecht aan onze Trip- en Tourdesk. We helpen u ook graag bij het huren van een auto, moto, scooter, quad en ook zelfs fietsen.