Nieuw Moraitika vs Oud Moraitika

Tegen de met olijfgaarden bedekte heuvels aan de oostkust van Corfu ligt de badplaats Moraitika. Op slechts 15 kilometer van de hoofdstad Corfu (Kerkyra) en de luchthaven. Moraitika is een prettige badplaats met een mooi en makkelijk bereikbaar zandstrand. Gezellig druk in het hoofdseizoen, maar niet zodanig dat je ‘over de koppen kunt lopen’.

Twee delen

Moraitika bestaat in feite uit twee delen: het oorspronkelijke dorpje Ano Moraitika (oud Moraitika), tegen de heuvel aan gelegen, en het Néa Moraḯtika (nieuwe Moraitika): het vakantieoord langs de kustweg met daarbij tal van supermarktjes, bars, restaurants en taveernes. De kustplaats biedt zo voor elk wat wils. Er zijn clubs en bars open tot de vroege uurtjes, maar je vindt hier ook gezinnen, paren en jongeren die lekker rustig willen genieten.

Lang zandstrand

Moraitika heeft een lang zandstrand met palmbomen en Caribisch-looking stro parasols. Het is een Bleu Flag Beach dat voldoet aan de strenge criteria van een schone kust en zee, stranddouches, toiletten en een verzorgde natuur. Strandstoelen zijn tegen een lage vergoeding te huur.

Authentiek

Het Aragorn Paradise Garden Hotel ligt langs de hoofdweg bij het strand, in het oorspronkelijke dorpje, 30 m vanaf bushalte ILIOS. Buiten het rumoer en de drukte, maar met het strand en alle voorzieningen op loopafstand. Op een steenworp afstand van het hotelcomplex vindt u drie traditionele taveernes, die Griekse specialiteiten serveren. Heel de zomer trekken zij klanten aan uit gans Corfu. Onze Aragorn Studio’s liggen midden in het centrum van Moraitika, vlak boven Fontana Souvenir Shop en Fontana Supermarkt, 20 m vanaf een bushalte.

Omgeving

Corfu is een relatief klein eiland en alsook het groenste eiland van Griekenland. Dat maakt dat alle mooie plekken en bezienswaardigheden snel bereikbaar zijn. En er is heel veel te zien en te doen op Corfu. Denk aan Corfu stad met haar Venetiaanse architectuur, het mooie Achilleon Palace (voormalig paleis van Sissi), de mogelijkheid om boot uitstapjes te maken naar exclusieve stranden (Blue Lagoon). Of ga een dagje naar Aqualand (Europa ’s grootste waterpark), het Angelo Kastro (Engelen kasteel) in Paleokastritsa of het schelpenmuseum in Benitses.

Voor trips en dagreizen kan je steeds terecht aan onze trip- en infodesk. We helpen u ook graag bij het huren van een auto of een scooter.